Diëtiek 

Wat doet een diëtist

De diëtist adviseert en begeleidt u bij alle vragen op het gebied van voeding en gezondheid. Die vragen kunnen gaan over bloeddruk, cholesterol, diabetes, voedselintolerantie of vitaminetekort. Ook kunt u advies krijgen over voeding bij zwangerschap, na een operatie, bij maag- en darmproblemen en bijvoorbeeld het eetgedrag van kinderen. Tevens kunt u begeleiding krijgen als u vragen heeft over de volwaardigheid van de voeding of de samenstelling van vegetarische of veganistische voeding.

Voor wie

In de praktijk zijn zowel kinderen ( in de verschillende leeftijdsfasen) als volwassenen met alle voeding gerelateerde vraagstukken welkom.

Wat is het doel van de behandeling

Een mens is gezond en vitaal als alle processen die zich in het lichaam afspelen in evenwicht zijn. Het doel van de behandeling is om samen met u te kijken hoe we met gezonde levenskrachtige voeding dit evenwicht tot stand kunnen brengen. U krijgt van mij een advies op maat waarmee u beter in balans komt en de kans op gezondheids- klachten en kwalen vermindert.

Toegankelijkheid en vergoeding

De diëtist is vrij- toegankelijk. Dat betekent dat geen verwijsbrief van de huisarts nodig is.

Dieetadvies is opgenomen in de basisverzekering.

Bij uw ziektekostenverzekeraar zijn mogelijkheden voor vergoeding voor de behandeling.

Kijk voor meer info op: www.devoedingsschaal.nl

Wie ben ik

Mijn naam is Mariette Boersema. Ik ben gediplomeerd diëtist. Voorheen studeerde ik af aan de Rijksuniversiteit Leiden als pedagoog. Eerder volgde ik ook de Pedagogische Academie Basisonderwijs te Haarlem. Al jaren bestudeer ik met veel interesse de rol van voeding in relatie tot gezondheid van mensen en ben ervan overtuigd dat je met volwaardige levenskrachtige voeding het zelf genezend vermogen van het lichaam kunt versterken.

Diëtist
lid van Diëtisten Corporatie Nederland (DCN)
06-53 31 17 72

www.devoedingsschaal.nl