Muziektherapie 

Muziek Specifiek  

Muziek Specifiek is de praktijk voor muziektherapie van Karen Nijdam, werkend vanuit huis in Schoorl, op locatie in verpleeg- verzorgingshuis, zorgboerderij en vanaf 1 september 2017 ook in Therapeuticum Egelantier.

Het doel van muziektherapie is om door middel van muziek te werken aan de gezondheid. Met hulp van instrumenten en inzet van muzikale elementen een gezonde balans te creëren tussen lichaam, ziel en geest.

In de therapie maak je kennis met de instrumenten. Je zet je daarna, in alle eenvoud, actief uiteen met de typische klank en spelmogelijkheden en ontdekt al luisterend wat de klank bij je teweegbrengt. Deze instrumenten technisch of virtuoos leren bespelen is prachtig maar een doel dat buiten de therapie valt.

Muziektherapie is voor jong en oud, met of zonder muzikale bagage. Je hoeft vooraf geen instrument te kunnen bespelen. Het gaat namelijk niet zozeer om de techniek, als wel om het proces dat op gang gebracht wordt. Soms kiezen cliënten voor muziektherapie in combinatie met een andere therapie, bijvoorbeeld psychotherapie of fysiotherapie.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.muziekspecifiek.nl

Ik ben bereikbaar via en 072-509 4294.